lördag 24 april 2010

Wesdala – Knorrtorp Jernvägar WKJ 4











”För bövelen på min ära, stopp och belägg!”
Som Ni kanske erinrar Er, skulle Disponent Horatius Braak bege sig till Wesdala för att träda in som Stations Direktör i syfte att bringa ordning och reda i finanser och åtaganden inom WKJ.
Senast vi såg Disponenten, var när han var på väg till rälsbussen en tidig solig morgon, efter att ha läxat upp förmannen Emil Blyfot i basa-bölet. Förhöjd i humöret av denna ”incident”, begav sig Disponenten till perrongen med raska steg.
Den kursiva första meningen ovan, är Disponentens egna ord då han uppdagade att Wesdala Bladet påpassligt fotograferade honom då han anlända i grusvagn till Wesdala, trots strikta order till lokföraren att göra stopp vid infartssignalen så att sålunda ingen skulle uppdaga honom i sin belägenhet, utan han kunde kravla ur vagnen och smyga in på stationen.
Upprinnelsen var att tidigare nämnda rälsbuss, närmare bestämt SJ Littera Yo1 av Hilding Carlssons Manufactori, hade nesligen kört vid uppenbarandet av Herr Disponenten på Perrongen i Minneslösa, ”som på en gifen signal” och endast tack vare Herrens försyn, besitter Disponenten fortfarande storlek 43 med förstärkta hättor på sina skor.
Som Herr Braak själva säger, var detta ett attentat af ”Knorrtorps Lymlarna”, dvs den fackliga organisationen inom WKJ.
På de bifoga bilderna kan Ni se hela härligheten.

1 kommentar:

  1. HHHHHHhhhhaaaaahahahahahahhahahahahahahahahaha! Du är född i fel tid...!

    SvaraRadera